Menüü
Kontaktid
Pikendamine
Otsi

Raamatukogu asukoht:
Viru tn. 7 , 43125 , Kiviõli , Eesti

Raamatukogu kontaktid:
Telefon : +372 335 8526
E-post : kivioli.raamatukogu@lyganuse.ee

Lasteraamatukogu kontaktid:
Telefon : +372 335 8511
E-post : kivilasterk@hot.ee

Raamatukogu on avatud:
E – R : 11.00-18.00
L : 10.00-16.00
P : suletud

Iga kuu viimasel reedel on raamatukogu sisetööks suletud.

Raamatukogus tasuta WIFI leviala.

Laenutustähtaja pikendamiseks:

 

  • Helista teenindajale telefonil
    33 585 26 kojulaenutus
    33 585 11 lasteteenindus

 

  • Logi enda lugejakontole raamatukoguprogrammis RIKS sisse siit

 

  • Pikenda tähtaega e-posti teel
2019 Näitused ja üritused

JÕULU OOTUSES Esinejad: Hedi Pärtna, Lilian Pärtna, Helis Kärbo


KOHTUMINE WIMBERGIGA Kirjanik Wimbergiga oli tore aega mööda saata. Ta tutvustas oma raamatuid, luges ette, vastas küsimustele ja lõpuks kehastus lausa kurjaks raudhammastega vanaks kaevuriks (peategelane ehk kunagi ilmuvast raamatust).


ПЕСНИ НОЧНЫХ ДВОРОВ


MÄLESTUSÕHTU “GENNADI BUTUZOV 95” Hea, et on mälestused, sest neid saab sõbralikult üheskoos meenutada.


ОСЕННИЕ ЛИСТЬЯ Alati ei pea teisi kuulama, saab ka ise laulda ja sellest rõõmu tunda.

Esinejad: Olga Dmitrieva, Valentina Gerasimeko, Raissa Slepuhhina ja Pjotr Oleinik


KIVIÕLI KUNSTIDE KOOLI NOORTE MUUSIKUTE KONTSERT


РУССКИЙ РОМАНС И ПЕСНЯ Romansid kõlasid A. Sukorkini esituses, saateks klaveril L. Kharitonova.


MUINASLOOD PILTIDES Ülle Meister raamatuillustratsioonide näitus


VADIM VERNIKU RAAMATU “ГОРЛИЦА” ESITLUS Tore, et Riias elaval kirjanikul oli raamat ja nostalgia kutsus lapsepõlveradadele – sedasi sai teoks kohtumine meie raamatukogus.


КРАСНАЯ КНИГА Meil toimus ILYA SIOMKINI kontsert.


LUGEMISISU Meie LUGEMISISU sai ilusa ja magusa lõpu. Anu sai KIIDU ja sügisel jätkame, sest see tundus nii huvitav. Raamatukogu poolt kõigile aga SUUR TÄNU!


HELI MÄND Sündisin Kohtla-Järvel, õppisin Kiviõli I Keskkoolis ja Jõhvi Laste Kunstikoolis. Edasi õppisin Eesti Riiklikus Kunstiinstituudi (praegu EKA) maalikateedris, mille lõpetasin 1986.a teatrikunstniku diplomiga. Teinud lavakujundusi Rakvere, Pärnu, Noorsoo- ja Draamateatris. Alates 1990 töötan kunstiõpetajana, esialgu Tallinna Tondiraba Keskkoolis, praegu Tallinna Arte Gümnaasiumis, tegelenud ka kunstiringide ja –kursuste juhendajana Tallinna Rahva-ülikoolis, Lindakivi Kultuurikeskuses ning Kanutiaia Noortemajas. 3-aastasest peale olen suved veetnud Peipsi põhjakaldal, esialgu Kauksis, edasi Alajõel, nüüd juba 45 aastat Kurul. Kui lava kujundamine ja õpetamine on töö, siis maalimine on olnud alati hobi: vahel väsitav, vahel lihtne, aga alati õnnestav tegevus.

Näitus VÕLUV VIRUMAA Olen lapsepõlvest alates joonistanud ja maalinud Ida-Virumaa ilusaid paiku. Üheksa-kümnendate algul maalisin ka inimtegevusest rikutud paiku: karjääre, tuhamägesid, leelisejärvi – pildile panduna mõjuvad needki huvitavate ja esteetilistena. See seeria leidis koha Põlevkivimuuseumis. Paarkümmend aastat tagasi hakkas mind huvitama vee kujutamine, olgu siis Peipsi, meri või rabalaukad. Näitusel VÕLUV VIRUMAA on eksponeeritud viimase 8 aasta jooksul maalitud Soome lahe, Peipsi järve ja mu viimase aasta lemmiku – Narva joa – pildid. Peipsi järve vesi on erinevalt hallikast mereveest kuldkollase või punakaspruuni tooniga, jõed ja ojad toovad vett ümbritsevatest metsadest ja rabadest. Veepind peegeldab sinist või halli taevast, kuid läbi laineharja paistev valgus toob välja sooja ookri- või roostetooni. Peipsi laine on lühike ja rahutu, augustis-septembris tõusevad lained võimsamaks kui meres ja vormivad järvepõhja liivast järsuservalisi madalikke. 30 km Peipsi põhjaranniku valget liivaranda lõpeb Vasknarvas võimsate graniitrahnudest muulidega, mis takistavad liiva kandumist Narva jõe lähtekohta. Vana muuli otsalt päikeseloojangut vaadata on kui maailma serval seista. Soome lahe veed on erinevates randades erinevat värvi: Narva–Jõesuu peeneteralisel liivarannal paistab läbipaistvast veest nii merepõhi, Toila vesi on päikese käes savikalt hallikas-rohekas, Kalvi ja Purtse rannas lainetavad sügavsinised veed ümber tumedate graniitkivide. Narva juga oli kunagi Euroopa veerohkeim juga, kuid hüdroelektrijaama rajamisega 1957.aastal suunati vesi lüüsidesse ja jõe astangud jäänud kuivaks. Vaid kevadise suurvee ajal lastakse vesi taas vanadesse voolusängidesse kahel pool Kreenholmi saart. Venemaa-poolne kosk on 7m kõrgune terviklik järsak, Eesti-poolne langeb astangutena, kõrgeim neist 3,5 m kõrgune. Ida- Virumaa on nii võluvalt vastuoluline: põlismetsad ja tööstusmaastik, pankrannik ja liivarannad, suletud rabad ja avarad mere-/järvevaated.

TARBEKUNSTINÄITUS


ГИТАРА ПО КРУГУ

Esinejad: Natalie Vinnitskaja, Nikolai Bondarenko, Aleksei Pokk ja Nikolai Ivanov


БЫЛ МЕСЯЦ МАЙ…

Esinejad: Larisa Kharitonova, Aleksander Sukorkin, Olga Dmitrieva, Valentina Gerasimeko, Pjotr Oleinik, Vladimir Karjalainen


ПОЗОВИ МЕНЯ С СОБОЙ… Esinejad: Aleksand Laabe, Natalia Laabe ja Sergei Zahharov


ВЕСЕННЕЕ НАСТРОЕНИЕ Tuju oli tõjesti kevadine!

Esineja Jevgeni Tširkov


ALLA PEDAJA NÄITUSE “IMELINE MAAILM” AVAMINE


СПОЁМТЕ, ДРУЗЬЯ… Esinejad: Olga Dmitrieva, Raissa Slepuhhina, Velentina Gerasimeko, Pjotr Oleinik


KATRI RAIKI UUS RAAMAT NARVAST “NARVA KÕIGE-KÕIGE” Loodame, et nii mõnestki kuulajast sai peale kohtumist andunud Narva fänn.


СНЕГ КРУЖИТСЯ, ЛЕТАЕТ И ТАЕТ… Oli nii soolo – kui ühislaulmist ja sekka ka luulet ning huumorit. Esinejad: Olga Dmitrieva, Raissa Slepuhhina, Velentina Gerasimeko, Niina Ilumäe, Pjotr Oleinik


12+1 Uuel aastal uue hooga.

Esinejad: Ilya Siomkin ja Egor Siomkin


 

Kiviõli Linnaraamatukogu © 2020